RSS

2009 Bahar Dönemi Duyurusu

3 Şubat 2009 Salı

Değerli Dilbilimciler,

Bu yılki Ankara Dilbilim Çevresi (ADÇ) konuşmalarının ikinci döneminin Ankara Üniversitesi Dilbilim Bölümü tarafından düzenleneceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Her zaman olduğu gibi, konuşmalar kuramsal ya da uygulamalı dilbilim alanında yürütülen tamamlanmış ya da sürmekte olan çalışmaların sonuçlarını ya da ilk bulgularını paylaşmayı amaçlamaktadır. Sunulacak çalışmalar için dilbilim alanlarına ait olmak dışında herhangi bir konu kısıtlaması olmadığını, ayrıca ADÇ’nin dilbilimle diğer disiplinler arasındaki alanlararası çalışmalara da açık olduğunu anımsatmak isteriz.

Türkçe ya da İngilizce olarak yapılacak konuşmaları sunmak üzere sadece öğretim üyeleri değil, yüksek lisans/doktora öğrencileri de davetlidir. 6 Mart – 5 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığımız bu dönemki toplantılarda konuşmacı olarak sizi de görmekten mutluluk duyarız. Konuşmalar Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde ve daha önce olduğu gibi cuma günleri saat 16:40’ta yapılacaktır. Eğer bir konuşmayla katkı yapmak istiyorsanız, lütfen 23 Şubat 2009 tarihine kadar konuşma konunuzu ve tarih seçiminizi bize bildiriniz (Özgür Aydın
ozguraydin66@gmail.com; Selçuk İşsever selcuk.issever@gmail. com). Bu tarihe kadar konuşma başlığını ya da özetini göndermenize gerek yoktur; ancak sunu için iki değişik tarih bildirmeniz planlamamızı kolaylaştıracaktır.

Ankara’daki dilbilim ortamını daha verimli kılmak amacıyla düzenlenen ADÇ toplantılarına gerek konuşmacı gerekse dinleyici olarak yapacağınız katkının bizler için büyük önem taşıdığını bir kez daha vurgular, ADÇ mesajlarını alamayan arkadaş, meslektaş ve öğrencilerinizi duyurularımızdan haberdar etmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

Özgür Aydın (
ozguraydin66@gmail.com)
Selçuk İşsever (
selcuk.issever@gmail.com)


Ankara Üniversitesi,
Dilbilim Bölümü
06100, Sıhhiye/ Ankara
Tel: (+90.0.312) 310 32 80 / 1647 – 1558
Faks: (+90.0.312) 310 57 13

________________________________________________________


Dear all,

We are happy to announce that in the Spring 2008-2009, Ankara University will be hosting talks of Ankara Linguistic Circle (ALC). All scholars (faculty, and graduate students) interested in any area of linguistics (formal and/or applied) are welcome to present their ideas and their research.

We would greatly appreciate your contribution in this term’s ALC, which will be held between March 6th and June 5th 2009. Both completed and ongoing researches on any language or language family in any area of linguistics are invited. As before, both presentations in Turkish and English are welcome.

The venue is “Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi” and the talks are scheduled for Friday afternoons at 16:40. Please, contact us (Özgür Aydın
ozguraydin66@gmail.com; Selçuk İşsever selcuk.issever@gmail. com) by Febuary 23rd at the latest if you would like to present at ALC. It is not necessary to give the title or the content/abstract of the talk at this time. However, please do send at least two dates when you would conceivably be able to present.

We are looking forward to seeing you all at ALC meetings as presenter and/or audience. Also, please forward this message to any of your friends, colleagues and graduate students who would be interested in giving a presentation or simply attending ALC talks.

Best regards,

Özgür Aydın (
ozguraydin66@gmail.com)
Selçuk İşsever (
selcuk.issever@gmail.com)

Ankara University,


Department of Linguistics
06100, Sıhhiye/ Ankara
Tel: (+90.0.312) 310 32 80 / 1647 – 1558
Fax: (+90.0.312) 310 57 13


Hiç yorum yok: